Banana cream pie

     Datum: 2012-04-28 Tid: 12:17:54 Kommentarer: 0



Ingredienser
Pajskal11 satsmördeg (se grundrecept) Fyllning11 burkkondenserad mjölk (400 g)11 stfärsk vaniljstång44 dlvispgrädde22 dltjock grekisk yoghurt 10 %33 stbananer
Kanderade nötter1 1 dlsötmandel11 dlvalnötter0.50.5 stekologisk äggvita0.50.5 dlströsocker11 tskmalen kanel
Gör så här
1. Gör mördegen enligt grundreceptet.
2. Kolasås
Koka en kolasås av kondenserad mjölk. Lägg konservburken (oöppnad) i en kastrull med vatten.

3. Koka i 1 ½ till 2 timmar, fyll på mera vatten efter behov så att den hela tiden är täckt.
4. Låt burken svalna.
5. Pajskal
Sätt ugnen på 175 grader.

6. Kavla ut mördegen och klä en pajform.
7. Nagga bottnen av mördegen med en gaffel.
8. Tryck fast en remsa med aluminiumfolie på och över degkanten så den inte sjunker ner under gräddning.
9. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
10. Ta sedan av folien och fortsätt grädda i 5 minuter tills den blir gyllene.
11. Låt pajskalet svalna.
12. Fyllning
Dela och skrapa fröna ur vaniljstången.

13. Vispa vaniljfrön med grädde.
14. Vänd samman med yoghurt.
15. Sätt ugnen på 200 grader.
16. Kanderade nötter
Blanda mandel och nötter med lätt uppvispad äggvita.

17. Skaka nötterna med strösocker och kanel.
18. Rosta dem utspridda på en plåt med bakplåtspapper i cirka 10 minuter.
19. Låt svalna helt.
20. Paj
Blanda gräddyoghurten med 2/3 av kolasåsen och skeda upp blandningen över pajbotten.

21. Ringla över resten av kolasåsen.
22. Skiva bananerna på längden och lägg dem över fyllningen.
23. Strö över grovt hackade kanderade nötter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG  / Jennifer

     Design&layout av ELLINOR.A
     Bakgrund från Styleblogg.se
RSS 2.0