Key lime pie
Datum: 2012-04-28 Tid: 12:16:15 Kommentarer: 0
ingredienser
Kexbotten
200 gdigestivekex100 gsmör Fyllning
1 burkkondenserad mjölk (400 g)4 stekologiska äggulor5 stlimefrukter, skal och saft Till servering
Vispad grädde1 stlimefrukt
200 gdigestivekex100 gsmör Fyllning
1 burkkondenserad mjölk (400 g)4 stekologiska äggulor5 stlimefrukter, skal och saft Till servering
Vispad grädde1 stlimefrukt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
3. Blanda dem med smält smör.
4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar.
5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.
9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
10. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).
11. Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt
Kommentarer
Trackback